> belastingen > Met deze zaken houdt een notaris zich bezig

Met deze zaken houdt een notaris zich bezig

Posted on 16/04/2015 | Comments Off on Met deze zaken houdt een notaris zich bezig

Sommige mensen vragen zich af wat een notaris nu precies doet? In dit artikel een uitleg van het beroep en waarom het een belangrijke rol vervult in onze samenleving. Een notaris is er om officiële documenten op te stellen, ook wel notariële akte genoemd. Hieronder een aantal voorbeelden van situaties waarbij u een notaris nodig zult hebben:

* Het opstellen van een testament (voor als u komt te overlijden)

* Op naam zetten van onroerende zaken, zoals een woning

* Het opstarten van een B.V.

* Opstellen van een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden

Notaris is een jurist

Een notaris heeft een juridische opleiding genoten, daarna heeft hij of zei de opleiding tot notaris gevolgd. De notaris treed op als een onafhankelijke partij en is daarom van groot belang. Daarom is het ook voor veel van bovengenoemde zaken verplicht om het uit te laten voeren door een notaris. De notaris bekijkt alles onafhankelijk en voert het uit. Alles wordt vastgelegd in een register en wordt inzichtelijk gemaakt.

Ook kunt u natuurlijk voor advies terecht bij de notaris. Heeft u bijvoorbeeld bepaalde vragen over huwelijkse voorwaarden, het opstarten van een B.V. of het aanpassen van uw testament? Maak dan een afspraak met een notaris antwerpen om deze zaken te bespreken. U maakt een afspraak en kunt advies inwinnen over deze situaties.

Comments are closed .