> belastingen > Wat is motion design? 

Wat is motion design? 

Posted on 07/01/2024 | Comments Off on Wat is motion design? 

Waarschijnlijk heb je wel eens van de term motion design gehoord, dit is een term die vaak gebruikt wordt binnen het opzetten van een nieuwe marketing strategie voor het bedrijf. Door middel van motion design is het mogelijk om de mooiste video’s te maken. Aangezien er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over deze videotoepassing hebben we hieronder het nodige onder elkaar gezet.  

De betekenis van motion design 

In essentie is motion design een discipline die grafische ontwerpprincipes toepast op het maken van films en video’s door gebruik te maken van animatie en visuele effecten. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan films, video’s, geanimeerde tekst en natuurlijk aan animaties. Zo staat Bol.com bekend om het poppetje, ook wel het Bol mannetje.  

Dit is een goed voorbeeld van professioneel motion design. Motion design is door de vele technologische verbeteringen over de jaren heen sterk veranderd. Het is op dit moment dan ook een zeer belangrijk onderdeel geworden binnen de marketing. Het ontwerpen van een beeld in beweging is zeker niet makkelijk. Dit is dan ook de reden dat dit echt over wordt gelaten aan de professionals.

Vandaag de dag hebben ontwerpers een schat aan digitale tools beschikbaar om motion graphics te creëren. Een van de belangrijkste programma’s die door motion graphic designers worden gebruikt is Adobe After Effects. Hiermee kan je makkelijk animaties maken en aanpassen. Adobe Flash wordt veel gebruikt om motion design voor het internet te maken. Andere tools zijn Maxon Cinema4D of ICE van Softimage.  

Comments are closed .